ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

mucosa bucal

sintagma nominal femení
Terminologicitat: 0,885




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 5

També Hutyra i Marek, fent-se ressò dels treballs de Loewenthal, Schmid, Uhlenhuth i Manteufel, diuen que, si el material variòlic (i per al cas pot dir-se també diftèric, car avui s'accepten idèntics ambdós processos) es frega per la mucosa bucal escarificada, es produeix, bé una reacció local en forma d'incrustació groguenca lleugera, bé una inflamació diftèrico-crupal característica, que des de la mucosa bucal pot propagar-se a les fosses nasals i a les cavitats accessòries.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1930)
Freqüència: 5

Aquest fenomen s'observà també per Camus (3), que trobà, a més, que el virus es localitzava en la mucosa bucal, els òrgans genitals i en els naevi cutanis.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1930)
Freqüència: 5

El virus no es localitzava, o bé es localitzava molt poc, en els òrgans mesodèrmics, mentre que es localitzava en les glàndules mamàries, suprarenals, llengua i mucosa bucal, i igualment en la pell i el cervell, però solament després d'irritació.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1985)
Freqüència: 5

Les dues espècies estudiades, Caligus minimus i Lernanthropus kroyerii són copèpodes que es troben en règim parasitari a la mucosa bucal i a les brànquies de Dicentrarchus labrax.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons