A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ounom masculí |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 6 Respecte a la superfície on es trenquen els ou s, no es prenen gaire precaucions: es trenquen al plat on han de batre's o a la paella, si cal preparar un ou ferrat o una truita. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 6 Pel que fa als ous, aproximadament un 10 % de la fracció grassa (5,5 g per ou de 60 g) es troba dipositada exclusivament al rovell, de la qual un 66 % són triacilglicèrids, un 28 % són fosfolípids i un 5 % és colesterol. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 6 Així doncs, també és remarcable l'alt nivell de fosfolípids de l'ou (uns 2 g per ou), del qual destaca la presència de fosfatidilcolina o lecitina (Barroeta, 2008). |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons