ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

oxidasa

nom femení
Terminologicitat: 0,967




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 28

Mentre que l'injecció d'un centímetre cúbic per la vena iugular determina una intoxicació mortal en el breu espai de dos o quatre minuts, la mateixa injecció feta per la pell, pel peritoneu o pel recte no la determina així; aparentment no intoxica, però el tòxic se fa de la mateixa manera, encar que més lentament, i com les oxidases, a què és tan sensible, el van destruint a mida que es va fent, d'aquí ve que ni s'acumuli ni faci efectes mortals.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1923)
Freqüència: 28

En fi, a l'home sa la ingestió d'aigües alcalines i càlciques produeix una disminució de l'excreció d'àcid úric sense variar el nitrogen total; i Starkenstein ha constatat que el calci no té acció sobre l'oxidasa úrica del fetge del gos, per la qual cosa hem d'atribuir aquest efecte a una disminució de la formació d'àcid úric en el metabolisme intermediari.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1930)
Freqüència: 28

Les veritables oxidases, de les quals poden distingir-se diversos grups (Lambling) (37), dotades de funció distinta.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1930)
Freqüència: 28

Entre elles, unes són deshidrases, és a dir, afavoreixen la separació de l'hidrogen, i altres, oxidases, que donen lloc a la fixació de l'oxigen molecular.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons