ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

pirimidina

nom femení
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 5

Pel que fa a les pirimidines, l’altra família de bases nitrogenades presents als àcids nucleics, es produeixen a partir del cianoacetilè, un dels productes dels experiments de descàrregues elèctriques sobre mescles de metà i nitrogen.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 5

La major part d’aquesta (al voltant del 70 %) es troba en forma de polímers complexos de fórmula empírica aproximada C76H50N3O12S4, però també s’hi ha identificat i caracteritzat més de sis-centes molècules orgàniques diferents: àcids carboxílics, aminoàcids, hidrocarburs, alcohols, amines, aldehids, cetones, purines, pirimidines, etc.




Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 5

Tot i que els primers estudis es dugueren a terme amb nucleòtids, pèptids i aminoàcids, actualment els nous objectius se centren en la síntesi de nous derivats de purines o pirimidines (bisadenines, etc.), antivirals (aciclovir, amantadina...) i derivats d’àcids púrics (complexos ternaris amb bases nitrogenades).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1968)
Freqüència: 8

Efecte oxigen: Ja he dit que cal perquè el Bm tingui acció cancerígena, i això fa pensar tot seguit en un procés semblant al de les radiacions ionitzants, a les quals són més sensibles les cèl·lules ben oxigenades, potser perquè la conductància de les purines i pirimidines creix per absorció d'oxigen (Basu, 1963).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1970)
Freqüència: 8

El 5-fluorouracil (5-FU) és un antimetabolit pertanyent a la sèrie de les pirimidines fluorades.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1992)
Freqüència: 8

En revisar CIS resultats obtinguts, hom va notar que, a la fi dels anys quaranta, una gran proporció dels compostos que mostraven una activitat inhibidora de tumors animals era constituïda per derivats de components bàsics dels àcids nucleics (purines, pirimidines).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons