A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
quilogramnom masculí |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 5 Un estudi realitzat en un reduït nombre de malalts afectats d'artritis reumatoide ha posat de manifest que la suplementació amb oli de peix a raó de 40 mg d'àcid eicosapentaenoic i d'àcid docosahexaenoic per quilogram de pes i dia, amb una reducció simultània en la ingesta d'àcids grassos de tipus omega-6 per sota dels 10 g / dia, va donar lloc a una millora substancial en l'estat clínic dels malalts [19]. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 5 A la primera CGPM, celebrada el 1889, es van aprovar els patrons de metre i de quilogram, fabricats de nou amb platí i iridi, i es va adoptar com a unitat de temps el segon, utilitzat pels astrònoms. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 5 El1971, després d'intenses discussions entre químics i físics, es va introduir el mol com a unitat de base de quantitat de matèria; amb això, el SI va quedar definit a partir de set unitats de base o fonamentals: metre, quilogram, segon, amper, kelvin, candela i mol. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 5 El SI es fonamenta en set magnituds de base, que són la longitud, la massa, el temps, el corrent elèctric, la temperatura termodinàmica, la intensitat lluminosa i la quantitat de matèria; a aquestes magnituds se’ls van assignar les unitats respectives de metre (m), quilogram (kg), segon (s), ampere (A), kelvin (K), candela (cd) i mol (mol), anomenades unitats de base. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 5 Paral·lelament, també es va construir un cilindre del mateix metall d'1 quilogram, equivalent al pes d'1 litre d'aigua, que es va establir com a patró de massa. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons