A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
sulfurnom masculí |
Revista de la Societat Catalana de Química (2003) Freqüència: 19 Aquest és el cas d’alguns tiols, sulfurs i disulfurs que podem trobar al vi i que, tot i que en petites concentracions poden aportar aromes agradables i, de vegades, característiques d’algunes varietats, en general aporten olors desagradables que recorden l’all, la ceba, la goma o els ous podrits.3 L’anàlisi del vi Amb tot això, resulta obvi que per avaluar la qualitat d’un vi es requereix l’estudi de la seva aroma. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2000) Freqüència: 19 En un principi, tot el carboni del gas nebular estava en forma de monòxid de carboni; la resta del gas nebular estava dominat per hidrogen molecular i heli, amb petites quantitats d’altres molècules, com ara aigua, amoníac i sulfur d’hidrogen, a més del monòxid de carboni, en una proporció aproximada H2:CO:H2O:NH3:H2S ~ 103:1:1:0,25:0,05. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1989) Freqüència: 4 X és, normalment un àtom d'oxigen, però també pot ésser un sulfur o un carboni. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1989) Freqüència: 4 Finalment, el pont d'oxigen de la piranosa es pot reemplaçar per un carboni (CASPARI i CRANE, 1970) o per un àtom electronegatiu com el sulfur (CRITCHLEY et al., 1969). |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2009) Freqüència: 4 L'atmosfera devia estar dominada pel vapor d'aigua, el diòxid i el monòxid de carboni, així com el dinitrogen, amb quantitats menors d'hidrogen, diòxid de sofre i sulfur d'hidrogen. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons