A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
viscositatnom femení |
Revista de la Societat Catalana de Química (2005) Freqüència: 8 Els alumnes determinen la viscositat de dos fluids força habituals en la vida quotidiana i que manifesten un comportament ben diferenciat: la glicerina, amb una viscositat molt elevada, i l’oli d’oliva, amb una viscositat moderada. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2005) Freqüència: 8 Es mostren als alumnes diversos fluids amb viscositats molt diferents i se’ls explica la importància d’aquesta propietat des del punt de vista tècnic i industrial. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2007) Freqüència: 8 La pèrdua de líquid per drenatge depèn de la viscositat del líquid i de la gravetat, mentre que el trencament de les lamel·les es deu majoritàriament a pertorbacions aleatòries, mecàniques, tèrmiques o a la presència d’impureses ja sigui en la mescla o en el recipient. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2007) Freqüència: 8 Els alginats, les gomes de xantè i la goma aràbiga augmenten la viscositat del líquid i, per tant, augmenten l’HRV, s’ha de tenir en compte, però, que qualsevol producte que afegim a la cervesa produeix un canvi en el seu gust, generalment un tast més suau. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2007) Freqüència: 8 Cal tenir en compte també que quan es produeix el drenatge i disminueix la fracció líquida l’espuma passa a tenir un comportament no newtonià i augmenta la seva viscositat. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913) Freqüència: 32 Les nostres amidacions han precisat modificacions en l'índex de refracció, viscositat i tensió superficial, i no n'hem pogut trobar en la concentració molecular. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913) Freqüència: 32 L'haver empleat sèrum d'una sola especie animal, i el no haver fet determinacions de conductibilitat elèctrica ens priva de deduir resultats definitius, però tenint en compte la disminució del poder refringent del líquid i de la seva tensió superficial, i l'aument constant de la viscositat, podem afirmar que en els sèrums escalfats hi ha menor nombre de partícules que en els no escalfats (disminució de refringencia i tensió superficial) i aument en les dimensions d'aquestes partícules (aument de la viscositat), o sia que físico-químicament la destrucció del complement és la adherencia de les miceles del sèrum les unes a les altres constituint miceles menys nombroses i més grosses, o sia, un principi de coagulació. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917) Freqüència: 32 Efectivament: si intentem muntar directament el tall fixat i sec o mullat encara, col·locant al seu damunt una gota de glicerina, apareixerà el preparat sembrat segurament d'una multitud de petites bambolles d'aire que queden empresonades dins la capa de glicerina, sense que sigui possible desallotjar-les, ni tampoc escalfant, donada la viscositat excessiva d'aquella substància. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1918) Freqüència: 32 Però si es dilueixen en sèrum de Locke, falten les albúmines i la viscositat necessàrias perquè es prolongui la vida de la part irrigada; i si es dilueix en sèrum de gos es complica molt la operació i s'han de sacrificar diferents animals a fi d'aconseguir la quantitat de líquid, que fa falta per un experiment. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932) Freqüència: 32 L'estat de viscositat amb tendència fibril·lar no ha d'ésser equiparat amb les fibres visibles microscòpicament; segons les investigacions de Paul Weiss, més aviat són estructures ultramicroscòpiques produïdes per tensions en el coàgul, les que serveixen com a esquelet conductor de les cèl·lules que van creixent. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons