cap
Terrisseries Derelictes Segells Pastes Formes Museus Mapes Bibliografia Cerca Website

Pasta: PPL-60189

Fragment ceràmic de color ocre amb algunes parts més taronges, resultat d’una cocció de tipus “sandwich” amb oxidació a la part més exterior.

És dura, de textura sorrenca i fractura irregular. Es tracta d’una ceràmica feta a torn. S’observa la presència de desgreixants de mida mitjana visibles a simple vista, entre els que destaquen bàsicament partícules de quars però també possibles feldspats i algunes miques (biotita).

• Textura: - Ceràmica de matriu de mida de gra molt fina, heterogranular i seriada. - El desgreixant és fi presenta morfologies majoritàriament anguloses, i esta distribuït per tota la làmina. - La porositat és mitja. • Composició: - El desgreixant està constituït per fragments de minerals: Quars: poc abundant, de mida mitja fina, no seriat. Cristalls angulosos i heteromètrics. Presenten extinció ondulant. Ortosa: no gaire abundant, mida mitjan. Alguns cristalls estan alterats a sericita. Plagiòclasi: de mida mitjana. Són anguloses, homogèniament distribuïdes. Fragments de roques són de granitoides i calcaries . - De la fracció més fina no en podem determinar la mineralogia.

Mostra de la terrisseria de Can Tintorer (El Papiol)

 
 
 
 

Terrisseries

  Veure fitxa sencera

CAN TINTORER - Can Tintorer

Situat a la riera de Rubí en la seva confluència amb el Llobregat, a on ja en el 1926 es van trobar restes romanes prop de la masia de Can Tintorer. A l’any 1975 es va veure afectada per la construcció de l’autopista B-30, i es va fer una sèrie d’excavacions d’urgència a on es van documentar un dipòsit hidràulic i dues habitacions amb decoracions arquitectòniques. També es va identificar una canalització amb llosses de pedra. Es van trobar gran quantitat d’àmfores, sobretot Dressel 2-4, moltes d’elles passades de cocció


 


 

Documento sin título

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

UAI