cap
Terrisseries Derelictes Segells Pastes Formes Museus Mapes Bibliografia Cerca Website

Pasta: CRD-60177

Fragment ceràmic de color vermell, cocció homogènia en condicions de cuita oxidant, tova, de textura sorrenca i fractura fina

Es tracta d’una ceràmica feta a torn. S’observa la presència de desgreixants de mida fina i, esporàdicament mitja, poc visibles a simple vista, entre els que destaquen bàsicament partícules de quars però també possibles feldspats i algunes miques (biotita).

- Ceràmica de matriu de mida de gra de molt fina, heterogranular i seriada. - El desgreixant de mida fina disseminat per tota la làmina. No seriat. Presenten una orientació preferencial. - La porositat és elevada. Els porus tenen morfologies arrodonides i estan distribuits a l’atzar. Alguns porus estan tapissats per cal cita secundària. Composició: - En el desgreixant apareixen els següents minerals: Quars: abundant, de mida mitja fina, no seriat. És angulós i allargat. Ortosa: mida mitjana a gran i formes irregulars. Amb extinció ondulant i no gaire alterades a sericita. Miques: molt abundant, de mida fina i làmines de formes irregulars. Presenten una orientació preferencial en tota la làmina. També hi ha fragments de roques (granitoides i calcaries). - De la fracció més fina no en podem determinar la mineralogia.

Mostra de Santa Maria de les Feixes (Cerdanyola)

 
 
 
 

Terrisseries

  Veure fitxa sencera

SANTA MARIA DE LES FEIXES - Santa Maria de les Feixes

Escombrera amb abundants restes de ceràmica passada de cocció que indicaria que en les proximitats es troba un o més forns. La zona encara està en fase de prospecció i delimitació, però sembla que es tractaria de una vil·la romana amb la seva part productiva.


 


 

Documento sin título

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

UAI