cap
Terrisseries Derelictes Segells Pastes Formes Museus Mapes Bibliografia Cerca Website

Terrisseria: LA LLOSA / La Llosa

LA LLOSA / La Llosa - Cambrils (Baix Camp)

Descripció: En la perifèria de la vila es va excavar un forn de planta rectangular (2,5 x 2,8 metres) de producció desconeguda. Segons Gebellí (2007) en les proximitats a la vil·la – al carrer Josep Iglesias – s’han trobat restes d’una bateria de forns. També s’han realitzat prospeccions geofísiques en àrees properes a la vil·la sense cap resultat que es pugui interpretar com una part de la terrisseria.
Producció:

 

Bibliografia:

Gebelli, P.Gebelli, P.

El Roquís (Reus, Baix Camp). Una bòbila romana a l’ager de Tarraco. Poblament rural, producció ceràmica i comerç a les nostres contrades, en època romana. dins , ,

Reus: , 2007.

- -

Járrega, R.; Prevosti, M.

“Figlinae tarraconenses. La producció ceràmica de l’ager Tarraconensis”. dins En Ager Tarraconensis 2. El poblament., ,

Tarragona: , 2011. 455-489

- - Figlinaetarraconenses.pdf

Pastes:

Veure fitxa sencera

CMB-60903

Cocción homogénea oxidante. Dura, con textura limosa y fractura irregular. Hecha a torno. Desgrasante prácticamente inapreciable pero relativamente abundante, de tamaño extremadamente fino, no identificable a simple vista. Porosidad extremadamente fina igualmente con poros redondeados y relativamente abundantes, presenta algún poro alargado de mayor tamaño.

Veure fitxa sencera

CMB-60904

Cocción homogénea en condiciones oxidantes. Es dura, con textura arenosa y fractura irregular. Se trata de una cerámica hecha a torno. Desgrasante de tamaño fino-medio abundante, presenta fragmentos de roca calcítica de hasta 3 mm, granos cuarcíticos y negros no identificables a simple vista. Porosidad relativamente abundante de tamaño fino con poros redondeados.

Documento sin título

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

UAI