«La cuina catalana és l’aparador cultural del país» és el títol de la conferència que va pronunciar Carme Ruscalleda el 14 de febrer a l’IEC. La xef del Sant Pau va començar la intervenció enumerant els tres grans puntals de la cuina catalana: l’oli, el pa i el vi, sense els quals «la nostra cuina perdria pinzellada», així com altres ingredients clau de la cuina catalana com són els pèsols ―«el caviar verd»—, les botifarres, els formatges, les tòfones o les maduixes del Maresme. Per a ella, «Catalunya mai no havia tingut uns pagesos tan joves com ara, i que visquin dignament és una responsabilitat de tots nosaltres: cal fomentar la cuina a casa que cuidi els seus productes i una bona cuina professional». |
L’acte, organitzat per la Secció de Filosofia i Ciències Socials i l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, va servir per a presentar un cicle de conferències amb el leitmotiv «La cuina catalana abans de conquerir el món». El cicle se celebrarà aquesta primavera i s’hi abordaran temes com els productes de base, la influència francesa, les conseqüències econòmiques de la llibertat creativa o els vins. |
|