cap
Terrisseries Derelictes Segells Pastes Formes Museus Mapes Bibliografia Cerca Website

Pasta: RIU-60834

Fragmento cerámico bicolor, con una banda interna de color rosa claro y una banda externa de color rosa pálido.

Cocción heterogénea en condiciones siempre oxidantes. Es dura, con textura limosa y fractura irregular. Se trata de una cerámica hecha a torno. Presenta abundante desgrasante de tamaño muy fino difícilmente identificable a simple vista, destacan pequeños clastos blancos que presumiblemente se corresponden con fragmentos de rocas feldespáticas. Porosidad relativamente abundante con poros tanto subredondeados como alargados de tamaño muy fino.

Pasta: Color: bicolor, banda interna rosa claro y externa rosa pálido. Granulometría: no depurada, grosera Desgrasante: Distribución: heterogénea, ligeramente alineados con una orientación paralela a la pared algunos presentan una ligera orientación circular Granulometría: heterométrica, tamaño de grano fino Naturaleza: natural Porosidad: Densidad: baja, 10% Forma: irregular, algunos alargados paralelos a las paredes, pequeños redondeados presenta carbonato secundario recubriendo los poros Distribución: heterogénea

Mostra de la terrisseria de Mas d'en Corts

 
 

Terrisseries

  Veure fitxa sencera

MAS D'ANTONI CORTS - Mas d’Antoni Corts o Del Roquis

Es tracta d’un gran establiment rural excavat en extensió en els darrers anys (Gebellí, 2007) que presenta una extensió aproximada de 2.200 m2 amb cap vinculació en una estructura residencial de vil·la (Cabrelles i Gebelli, 2011). Té dues fases d’ocupació: una primera de finals del segle I aC fins a mitjans del segle I dC i una segona des del 60 dC fins al 180 dC. En les estructures del segle I dC s’han localitzat els forns, un d’ells de forma IV/b de Cuomo di Caprio (Járrega i Prevosti, 2011). S’han documentat bases per pastar el fang, zones de magatzems, canalitzacions, bases de decantació de líquids i per suposat forns. Tot fa indicar que es produiria vi a la pròpia instal·lació i es farien produccions ceràmiques de tot tipus, juntament amb àmfores. S’han documentat moltes marques d’àmfora, però en alguns casos sabem per les pastes ceràmiques i per l’epigrafia que alguns dels segells procedeixen d’altres terrisseries de la Tarraconense, més concretament de la Laietània.


 


 

Documento sin título

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

UAI