ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

adenovirus

nom masculí
Terminologicitat: 0,838
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1965)
Freqüència: 10

En Iínies generals, suposant un bon títol d'anticossos en la mare, el nen neix ben dotat d'antitoxines (diftèria, tètanus, escarlatina), antihemolisines (estreptolisines, estafilolisines) anticossos antivírics (xarampió, poliomielitis, rubèola, herpes, grip, galteres, adenovirus, etc.) i desviadors del complement en la toxoplasniosi; i també travessen la barrera placentària amb facilitat els anticossos anti-Rh incomplets.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1968)
Freqüència: 10

Les síndromes gripals poden ésser produïdes per qualsevol dels tres subtipus de virus gripal A, B o C, però, a més, quadres clínicament semblants poden ésser produïts també per i Enterovirus respiratoris.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1993)
Freqüència: 10

Per tant totes les metodologies actualment emprades están básicament encaminades a l'estudi dels enterovirus, el que no vol dir que accidentalment no es pugui determinar la presència d'algun Reovirus o d'algun Adenovirus.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1993)
Freqüència: 10

El nostre grup ha investigat la presència d'adenovirus i retrovirus en dos pàncrees de pacients diabètics per PCR, amb resultats negatius; la inoculació de teixit homogenat d'aquests òrgans en fibroblasts embrionaris humans, cèl·lules HEP-2 i Vero no van induir canvis citopàtics.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons