ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

arginina

nom femení
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

Lleugeres modificacions de les condicions experimentals abans descrites han permès, al llarg dels anys, completar gairebé la llista d’aminoàcids biològicament rellevants (és a dir, aquell grup de vint aminoàcids que componen les proteïnes actuals), deixant fora tan sols dos d’ells (lisina i arginina), per als quals encara no hi ha un esquema de síntesi prebiòticament plausible.




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 3

Únicament, la posició 513, que a COX1 és una histidina, a COX-2 és una arginina relativament allunyada del centre actiu de l’enzim; i, d’altra banda, la posició 523, que a COX-1 és una isoleucina, a COX-2 és una valina.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1930)
Freqüència: 24

En efecte, l'àcid fosfòric preformat és tan solament en molt petita part inorgànic, procedint en la major d'una combinació orgànica inestable, amb creatina en els vertebrats i amb arginina en els invertebrats, denominada fosfagèn.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1934)
Freqüència: 24

La insuficiència del fetge de gos amb fístula d'Eck, i la d'aquells altres en els quals es presenta una permeabilitat a l'amoníac, sospitem que sigui deguda a la interrupció de la síntesi ureica per haver desaparegut del fetge algun dels escalons elementals (ornitina, citrulina, arginina, o bé el ferment essencial arginasa).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1971)
Freqüència: 24

La demostració més clara d'aquesta inespecifitat s'ha obtingut en comparar la seqüència d'aminoàcids del component F2a1, ric en arginina, que presenta una seqüència pràcticament idèntica en el pèsol i en la vedella.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1971)
Freqüència: 24

Per contra, els cargols estudiats i els calamars contenen proteïnes molt semblants a les protamines dels peixos, amb un contingut molt elevat d'arginina.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1971)
Freqüència: 24

Per contra, els components f1 i f2b, bé que són semblants als somàtics, tenen un contingut total d'aminoàcids bàsics, sobretot d'arginina, sensiblement més elevat.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1971)
Freqüència: 24

De tota manera , el que resta clar és que hi ha una tendència evolutiva a eliminar les histones de les cèl·lules germinals i acumular una proteïna molt més bàsica fins a l'extrem a què ha arribat l'evolució de les protamines amb un 70 % d'arginina.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons