ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

bacil

nom masculí
Terminologicitat: 0.837
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 1

Vibrio parahaemolyticus és un bacil gramnegatiu, halòfil, sense càpsula ni espora, mòbil, anaerobi facultatiu, que es troba àmpliament distribuït al medi marí, principalment en mesos en què hi ha un augment de temperatura de l'aigua, fet que afavoreix la seva proliferació.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 522

En els meus estudis sobre la fagocitosi del bacil de Koch en l'expectoració (1), vaig dedicar una part del treball a la observació de les modificacions que experimenten el baccil i I'element cel·lular en la fagocitosi.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 522

2.ón Perquè cada individu té el seu coeficient toxi-dèrmic i el seu modo especial de reacció, independent ja no del factor lític o histogènic, ja no de la toxina o del bacil, sinó independent fins de la causa, qualsevulga que siga, p. e. l'eritema indurat és toxituberculós sovint, però hi ha infinitat d'altres causes capaces, en els individus en els quals la toxina tuberculosa reacciona en eritema indurat, de produir-lo.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 522

Nosaltres, el 1910, presentàrem al Congreso internacional español de la tuberculosis tingut a Barcelona (1), junt amb el Sr. Soteras, un treball de reproducció experimental de les toxi-tuberculides en animals no receptibles al bacil, per a buscar precisament res més que el factor pell en la producció de les tuberculides, el factor histogènic, i trobàrem reduida la morfología de les toxituberculides a molts pocs tipus, I'eritema indurat, la pàpula de liquen, els sarcoides, una eritrodermia pasatgera, una alopecia transitoria.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 522

La variabilitat de l'agent infectiu, en composició i manera d'actuar, constituint els deferents tipus i races del bacil tuberculós, la durada extrema de l'infecció, la mala integració de la materia antígena en el procés nutritiu de l'organisme infetat, ens expliquen, dins de certs límits, aquestes particularitats del mecanisme immunitzant, que li donen una peculiaritat marcada.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons