ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

basal

adjectiu
Terminologicitat: 0,963
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1915)
Freqüència: 181

Es principalment el teixit conjuntiu el que sofreix amb gran freqüència la hialinosis, com ho prova el fet que en contacte dels cordons cancerosos s'hi trova una veritable basal, representació i continuació de la que en la pell i mucoses existeix, per sota del stratum germinale.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1915)
Freqüència: 181

Sos elements són: a) Capa basal, formada per un sol rengle d'elements cel·lulars col·locats perpendicularment a la superficie interna, allargats i amb un nucli d'igual configuració.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1915)
Freqüència: 181

De tal manera es troba una diferencia característica entre les accions de les dues classes d'ions, que Pi Suñer i jo separàrem des del punt de vista de la seva cardiotoxicitat: ions tipus estronci (anabolisadors) que sospenen la funció de les porcions altes del sisteina (perdua de l'excitabilitat dels nòduls auriculars i ventriculars basals, amb aparició de sístoles originats a la punta), i ions tipus potasi (catabolisadors) que sospenen de primer la funció de la part baixa del sistema (perdua de la conductibilitat, iniciant-se a la porció distal del ventricle).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons