A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
begudanom femení |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 14 El risc és molt superior: el consum d'aigua d'una persona, tant en la beguda com en l'elaboració dels aliments o la higiene i l'oci, té un impacte quantitatiu molt superior al de qualsevol altre aliment. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 14 El 52 % dels de 5 a 15 i el 74 % dels de 16 a 24 prenen més d'una beguda ensucrada a la setmana. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 14 S'ha anotat sistemàticament cadascun dels termes que designen un aliment o una beguda (producte) i posteriorment s'ha comptat el nombre de vegades que apareixia cada terme referenciat en l'índex del capítol. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 14 Aquest metge no va ser l'únic a notar els efectes d'aquesta beguda ; altres homes de l'antiguitat l'han descrit com «molt apropiada per combatre la malenconia» o «una beguda tan negra com la tinta, útil contra nombrosos mals, en particular amb els mals d'estómac». |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 14 Si els antics ja intuïen que el consum moderat de cafè podia reportar efectes positius per a la salut, què està passant actualment, que es considera una beguda força insalubre? |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 14 Fins i tot els metges que a l'enquesta del 2007 havien desprestigiat el cafè canvien de parer, i en una nova enquesta realitzada el 2009 es veu una evolució molt favorable: hi ha una millor consideració cap a aquesta beguda i un millor coneixement dels òrgans i sistemes on pot actuar positivament. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 14 — El cos humà només és capaç d’obtenir energia d’aquests tres principis immediats (i de l’etanol); per tant, el fet de trobar-se aquests en quantitats tan petites dóna com a resultat una beguda amb una aportació calòrica molt baixa, entre 1 i 3 kcal per 100 ml, segons la font bibliogràfica. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 14 Tenint el compte que el cafè és en un 97-98 % aigua, es pot concloure que aquesta beguda ens pot ajudar a complir la ingesta recomanada d'aigua, la qual es troba entre 1,5 i 2 litres. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 14 Destaquen els continguts de riboflavina (vitamina B2) i de niacina (vitamina B3), que suposen l'11 i el 29 % de les quantitats diàries recomanades per a cada vitamina respectivament (per cada 100 ml de beguda). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 14 Minerals: també podem trobar al cafè força varietat de minerals, dels quals destaquen el magnesi i el potassi, que aporten el 22 i el 5 % de les quantitats diàries recomanades per a cada mineral respectivament (per cada 100 ml de beguda). |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons