ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

brou

nom masculí
Terminologicitat: 0.683




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 3

Cal recordar la conveniència d’amanir les hortalisses amb oli d’oliva, preferentment verge extra, i incloure-hi habitualment condiments i espècies com julivert, farigola, llorer, pebre, orenga, alfàbrega, comí, fines herbes, etc., que, a més del seu poder antioxidant, potencien el sabor dels aliments i redueixen l'ús d'assaonadors rics en sodi amb la sal o els extractes de brou.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 3

Hi ha hagut també alguns productes compostos (com la paella, l'estofat o el brou) o genèrics (com la carn o el tall) que han hagut de ser separats en els seus components o ser especificats; en aquests casos la freqüència d'aparició del producte s'ha dividit a parts iguals entre els seus components, atesa la dificultat de determinar la importància relativa de cada component (brou de carn, de peix o de verdura?, carn magra o grassa?, vianda?).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1916)
Freqüència: 91

Preparàvem, en un recinte tancat, tuberculina de Koch en gran quantitat; teníem en el bany maría per a la seva evaporació uns 10 litres de cultic tuberculós en brou de patata i en aquestes condicions seguíem treballant durant unes tres hores.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924)
Freqüència: 91

Entre els líquids, el brou Martin, a base d'autolitzat d'estómac de porc, és el preferit correntment en la preparació de la toxina.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924)
Freqüència: 91

En aquest brou, degudament alcalinitzat, el germen es multiplica ràpidament, conservant bé la seva vitalitat, i mostra el màxim poder toxigen.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924)
Freqüència: 91

Per al primer fi (diagnòstic ràpid de difteria) s'utilitza universalment el sèrum de brou recollit estèrilment, afegit a un 1 per 100 de glucosa tindalitzat i coagulat en tubs inclinats.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1925)
Freqüència: 91

En arribar al pas 17, hem pogut sorprendre algunes phages en les ressembres en agar, indici d'acció lítica que s'ha acabat de manifestar total en el pas 32 per la clarificació del brou en una només de les 6 mostres refractàries; però en les 5 restants, l'estat refractari ha persistit igual.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1925)
Freqüència: 91

Aquesta, que amb l'extret fecal directe triga de vegades 3 dies a donar un lleu aclariment del brou, l'aclareix netament, i en 3 o 4 hores, al cap de pocs passos pel bacil.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1927)
Freqüència: 91

El nostre dispositiu consisteix a introduir una bugia L a l'interior d'un tub gros que conté brou placenta.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1926)
Freqüència: 91

En una altra sèrie d'experiències sobre 3 cobais, hem sembrat simultàniament l'estafilococ i el Thyrothrix scaber; (2) el cultiu en brou es posava a 37 ° durant 5 dies i després es filtrava.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1926)
Freqüència: 91

En una sèrie d'experiències sobre 7 cobais, hem fet ús d'un autolitzat preparat segons el procediment de Jaumain; (1) cultius d'estafilococs en brou, vells de 48 hores, es tancaven a la flama i es posaven a l'estufa, a 37 °, durant 3 dies.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1926)
Freqüència: 91

Aquests diversos líquids, així corn el filtrat que devia servir de control i que provenia d'un cultiu en brou vell de 8 dies, foren emprats en cures, segons la tècnica de Besredka.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1926)
Freqüència: 91

Un lot de 7 cobais fou tractat amb brou corrent.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons