ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

calci

nom masculí
Terminologicitat: 1.000




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 6

El tractament més utilitzat en els casos de trastorn bipolar és l’administració de carbonat de liti, al qual s’han afegit, en els darrers anys, el valproat de liti, la carbamazepina, els bloquejants dels canals de calci, etc.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 6

Contenen minerals com potassi, magnesi i en menor quantitat fòsfor, iode, crom, seleni, ferro i calci.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 6

La fibra alimentària, a més d'afavorir la sacietat i alentir el buidatge gàstric, afavoreix el trànsit intestinal, facilita l'absorció d'ions divalents com el calci i el magnesi, millora la tolerància a la glucosa, redueix l'absorció de colesterol i regula els seus nivells plasmàtics, i a més té efecte prebiòtic, ja que afavoreix el creixement de bacteris fermentatius al còlon, que dificulten l'assentament d'altres patògens, alhora que la seva fermentació acidifica el medi i redueix la producció de substàncies irritants i/o tòxiques.




Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 19

De la major part de metalls n’hi ha quantitats mínimes; només alguns són significatius: ferro, calci, sodi...




Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 19

Una base inorgànica de silicats artificials amb alumini i calci —és a dir, pedres artificials, reforçades amb metalls— i després molts tipus d’aliatges metàl·lics que constitueixen la major part d’objectes.




Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 19

Em van cridar l’atenció les llets i els preparats làctics, amb greix, amb mig greix, sense greix, amb calci, amb calci natural, amb calci de la llet, amb magnesi, amb àcids omega-3, sense greix animal i amb greix vegetal, sense lactosa, amb suc de taronja.




Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 19

La primera tria d’etiquetes —la meva primera "tríada"— fou la de la figura 1: dues llets, amb calci i amb magnesi, i un suc, amb ferro.




Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 19

Però, d’elements, vaig aconseguir-ne només sis: calci i magnesi, a les llets; ferro, a un suc; fluor, fòsfor i iode, a una sal de cuina.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 138

En efecte, en la tortuga en torpitut invernal l'estronci es un tòxic cardíac d'igual acció que el calci.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 138

Doncs bé, malgrat l'esforç de centenars d'investigadors, encara és l'hora que — tot i no dubtant-se avui per avui de que l'iode és l'element que juga el paper més important en la fisiología de la tiroides, al costat de l'arsènic, del sofre, del calci i del manganès, etc.— la confusió que regna és gran: en unes aigues que donen goll, l'iode està en petita quantitat, en altres en gran quantitat; així és, que darrerament es pensa en la radioactivitat o bé en un especial estat físic-químic de l'iode.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons