ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

cambra

nom femení
Terminologicitat: 0.914




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 5

Desprésdeser embotides, es van penjar en una cambra per a la seva fermentació a 25º C, amb un 90-95 % d'humitat relativa (HR), durant dos dies, fins que el pH va disminuir per sota de 5,0.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 5

A causa del fet que l'aigua és un dels millors blindatges per a la radiació procedent de la desintegració del 60Co o el 137Cs, la font radioactiva es troba submergida en una piscina, i s'eleva per control remot quan els aliments que s'han de tractar es troben en la cambra de tractament.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 5

El recorregut que realitza el producte ha d'assegurar que aquest rep la dosi calculada per a la finalitat del tractament; per a això, la velocitat de la cinta transportadora ha de ser tal que el temps que el producte està en l'interior de la cambra de tractament sigui l'adequat.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 5

e) Per a plantes que utilitzen accelerador d'electrons és necessari que es disposi d'una cambra per al circuit de refrigeració.




Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 14

La cambra d’alta pressió i el seu tancament Un equip industrial d’alta pressió consta bàsicament d’una cambra de pressió i el seu sistema de tancament, un sistema de generació de pressió, un sistema de control de la temperatura i un sistema de manipulació del producte, que pot estar més automatitzat o menys.




Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 14

La cambra de pressió és el component més important d’un equip d’alta pressió.




Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 14

Quan la cambra és carregada amb l’aliment que es vol tractar, es tanca i s’omple amb el medi de transmissió de pressió.




Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 14

Per aquest motiu, les parts internes de la cambra, els tubs, les vàlvules, l’intensificador de pressió en contacte amb l’aigua, els agents químics de neteja o l’aliment mateix han d’estar protegits de la corrosió, raó per la qual és necessari utilitzar l’acer inoxidable.




Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 14

Un equip de processament d’aliments que utilitzi camps elèctrics d’alta intensitat té un cert nombre de components, com un generador de polsos d’alt voltatge (amb generador de corrent, condensador i interruptor); una cambra de tractament; un sistema de control de dades del procés; diverses sondes de temperatura, voltatge i corrent; un equip d’envasament asèptic, i un sistema de refredament de la cambra (figura 4).




Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 14

— La presència de bombolles d’aire a la cambra.




Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 14

Això provoca problemes operatius i de seguretat, ja que poden produir espurnes i malmetre el producte i la cambra.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 11

Al juliol de 1899 Rafael Gasset i sis parlamentaris més van presentar en el Congrés dels Diputats una proposició favorable a la realització de les obres hidràuliques per part de l’Estat, dedicades als recs, que va ser aprovada a la cambra.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 11

Les principals fonts d’informació han estat les actes de la junta conservades a l’arxiu del Col·legi i fons diversos de l’arxiu de la cambra de Comerç i Indústria de Manresa i de l’Arxiu Comarcal del Bages.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 11

La delegació, en col·laboració amb la cambra Oficial de Comerç i Indústria i la delegació local del sindicat vertical a Manresa, van organitzar diversos cursos, conferències i sessions de cinema sobre el tema entre 1958 i 1963.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 11

L’Escola Municipal d’Arts i Oficis es trobava en un estat deplorable, instal·lada als baixos d’una escola pública, i les autoritats municipals i la cambra de Comerç i Indústria van gestionar la instal·lació a Manresa d’una Escola de Formació Professional Industrial finançada pel Ministeri d’Educació Nacional.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 11

No obstant això, el procés de construcció de l’Escola era lent i el 1961 la delegació acordà fer gestions conjuntes amb la cambra per accelerar-la, fins al punt de plantejar la intervenció de la Junta Nacional de Perits Industrials.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons