A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
campnom masculí |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 18 Cal comprendre on ens situem: a l'entorn rural, on la disponibilitat dels aliments és directa del camp o de la granja, o bé en un entorn urbà, en el qual els aliments disponibles han estat condicionats o preparats per aconseguir la millor data de durabilitat i la màxima comoditat per al consumidor. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 18 Com a associació dedicada a l’estudi, el desenvolupament, la difusió i l’intercanvi de coneixements sobre les ciències de l’alimentació, l’any 2009 la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) va considerar la necessitat d’estudiar les entitats i els recursos destinats a la recerca en el camp de laCTA, així com de la producció i resultats científics i tecnològics que se n’obtenen. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 18 Majoritàriament, la irradiació s'ha utilitzat en el camp de la medicina, com és el cas dels raigs X i de la radiació nuclear en la detecció i el tractament de malalties, en l'esterilització d'equip mèdic, en els aparells, en els productes farmacèutics i en la producció d'aliments esterilitzats per a dietes hospitalàries especials. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 18 La tecnologia IR ha estat subestimada en el camp alimentari, malgrat el seu gran potencial. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 18 Aquesta energia és proporcionada per un camp elèctric d'alta freqüència aplicat entre plaques d'un condensador (l'aplicador de RF). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 18 La potència de sortida d'un magnetró es pot controlar tant amb el corrent del tub com amb la força del camp magnètic. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 18 Aquesta configuració es denomina un dispositiu de viatge d'ones, ja que el lloc de màxim camp canvia amb el temps. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 18 El més comú en el camp alimentari industrial i domèstic són els dispositius d'ones fixes, en què les microones irradien mitjançant una sèrie d'orificis (que tallen els corrents de la paret) o antenes de banyes (formades especialment amb obertures en els extrems) de conductors d'ones. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 18 Cal distingir entre tres tipus d'aplicadors pel tipus de configuració del camp : aplicadors de camp propers, aplicadors de mode simple i aplicadors multimodals. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 18 La velocitat d'escalfament és directament proporcional al quadrat de la força de camp elèctric i a la conductivitat. |
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008) Freqüència: 106 A l’Ajuntament de Maria de la Salut se celebra el 8 de setembre la festa patronal en lloança a la Verge Mare de Déu de la Salut o dels Missatges, que coincideix amb l’acabament de les feines d’estiu al camp (la sega, batre, la collita de figues, etc.). |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons