ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

candela

nom femení
Terminologicitat: 0.747
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 3

El 1954 es van afegir com a unitats de base el kelvin, com a unitat de temperatura termodinàmica, i la candela, com a unitat d'intensitat lluminosa, i el 1960 se li va donar el nom de sistema internacional d'unitats i se li van assignar les sigles SI.
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 3

El1971, després d'intenses discussions entre químics i físics, es va introduir el mol com a unitat de base de quantitat de matèria; amb això, el SI va quedar definit a partir de set unitats de base o fonamentals: metre, quilogram, segon, amper, kelvin, candela i mol.
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 3

El SI es fonamenta en set magnituds de base, que són la longitud, la massa, el temps, el corrent elèctric, la temperatura termodinàmica, la intensitat lluminosa i la quantitat de matèria; a aquestes magnituds se’ls van assignar les unitats respectives de metre (m), quilogram (kg), segon (s), ampere (A), kelvin (K), candela (cd) i mol (mol), anomenades unitats de base.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons