ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

comestible

nom masculí
Terminologicitat: 0.420




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 5

El Codi Alimentari Espanyol (CAE) defineix com a fruites els «fruits, inflorescències o parts carnoses d'òrgans florals que han assolit un grau adequat de maduresa i són propis per al consum humà» i com a hortalissa la «planta hortícola del temps que es pot utilitzar com a aliment, ja sigui en cru o cuinada», i denomina «verdures» el grup d'hortalisses la part comestible de les quals està constituïda pels seus òrgans verds, és a dir, fulles i tiges (bleda, créixens, ruca, espinacs, etc.).




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 5

Tal com s'observa a la taula 1, el contingut total i la composició dels lípids varia segons la porció comestible a la qual ens referim.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 5

Amb relació al percentatge d'àcids grassos de l'ou sencer comestible, un 3 % són AGS, un 4 % són AGMI i un 2 % són AGPI (un 1,3 % del qual es troba constituït per àcid linoleic essencial).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons