ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

consum

nom masculí
Terminologicitat: 0.803




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 154

El resultat de comparar les evolucions dels dos paràmetres indicats amb l’índex de preus al consum (IPC) és contundent: mentre que el cost de la vida, entre els anys 1984 i 2010 —la primera data fou elegida perquè era l’any anterior a l’entrada d’Espanya a la Comunitat Econòmica Europea—, va pujar un 195 %, el preu del pa ho va fer un 393 %, i el preu pagat als pagesos pel seu blat —que s’havia doblat entre el 2006 i el 2008— només havia pujat un 5 % respecte del preu de l’any 1984.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 154

Com influeixen els moviments migratoris de persones i la globalització cultural en el consum d'aliments? La globalització de la circulació de persones i de productes (entre ells els aliments) influeix en el que es posa al nostre abast per menjar.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 154

Introduir varietat en l'oferta sempre és bo si el consum es fa amb racionalitat, però això requereix també una informació correcta sobre tot el que circula.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 154

Dit això, mai no s'insistirà prou a fomentar el consum de productes de proximitat com una part important de la nostra alimentació, caments, però no són medicaments.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 154

El control de qualitat sanitària de l'aigua de consum humà no es pot fer en un temps suficientment ràpid que permeti emmagatzemar-la i analitzar-la totalment abans de la distribució a la xarxa.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 154

Aquests plans consisteixen principalment a aplicar a l'aigua de consum humà l'anàlisi del risc i els punts de control crític que ja s'apliquen als aliments en general.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 154

Com que la ingesta d'AGS per part de la població és elevada i a causa de la seva implicació en el risc cardiovascular, s'aconsella el fet de disminuir-ne el consum.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 154

Les dades disponibles mostren que, tot i que no és necessari el fet de disminuir el consum actual d'AE, no sembla prudent el fet de promoure'n un augment notable del consum per part de la població, a causa de la seva potencial implicació en la diabetis i pel fet que no existeixen dades suficients sobre els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 154

Això és així perquè, tal com s'ha mostrat als apartats anteriors, lleus augments en la ingesta d'AE no semblen exercir efectes negatius sobre la salut, i perquè s'han tingut en compte els efectes deleteris de l'actual consum d'AGT, com ara disminucions en les concentracions plasmàtiques d'HDL, augments en les concentracions plasmàtiques de LDL i per la seva contribució a la mortalitat i la morbilitat cardiovascular [1, 30].




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 154

Malgrat que la ingesta actual d'AE no sembla que exerceixi efectes negatius sobre la salut i tenint en compte que l'AE és un ferm candidat a substituir els AGT en molts dels aliments processats disponibles actualment al mercat, no sembla prudent el fet de promoure un augment notable del consum d'AE per part de la població, a causa de la seva potencial implicació en la diabetis i perquè no existeixen dades suficients per dilucidar els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons