A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
consumnom masculí |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 154 El resultat de comparar les evolucions dels dos paràmetres indicats amb l’índex de preus al consum (IPC) és contundent: mentre que el cost de la vida, entre els anys 1984 i 2010 —la primera data fou elegida perquè era l’any anterior a l’entrada d’Espanya a la Comunitat Econòmica Europea—, va pujar un 195 %, el preu del pa ho va fer un 393 %, i el preu pagat als pagesos pel seu blat —que s’havia doblat entre el 2006 i el 2008— només havia pujat un 5 % respecte del preu de l’any 1984. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 154 Com influeixen els moviments migratoris de persones i la globalització cultural en el consum d'aliments? La globalització de la circulació de persones i de productes (entre ells els aliments) influeix en el que es posa al nostre abast per menjar. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 154 Introduir varietat en l'oferta sempre és bo si el consum es fa amb racionalitat, però això requereix també una informació correcta sobre tot el que circula. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 154 Dit això, mai no s'insistirà prou a fomentar el consum de productes de proximitat com una part important de la nostra alimentació, caments, però no són medicaments. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 154 El control de qualitat sanitària de l'aigua de consum humà no es pot fer en un temps suficientment ràpid que permeti emmagatzemar-la i analitzar-la totalment abans de la distribució a la xarxa. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 154 Aquests plans consisteixen principalment a aplicar a l'aigua de consum humà l'anàlisi del risc i els punts de control crític que ja s'apliquen als aliments en general. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 154 Com que la ingesta d'AGS per part de la població és elevada i a causa de la seva implicació en el risc cardiovascular, s'aconsella el fet de disminuir-ne el consum. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 154 Les dades disponibles mostren que, tot i que no és necessari el fet de disminuir el consum actual d'AE, no sembla prudent el fet de promoure'n un augment notable del consum per part de la població, a causa de la seva potencial implicació en la diabetis i pel fet que no existeixen dades suficients sobre els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 154 Això és així perquè, tal com s'ha mostrat als apartats anteriors, lleus augments en la ingesta d'AE no semblen exercir efectes negatius sobre la salut, i perquè s'han tingut en compte els efectes deleteris de l'actual consum d'AGT, com ara disminucions en les concentracions plasmàtiques d'HDL, augments en les concentracions plasmàtiques de LDL i per la seva contribució a la mortalitat i la morbilitat cardiovascular [1, 30]. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 154 Malgrat que la ingesta actual d'AE no sembla que exerceixi efectes negatius sobre la salut i tenint en compte que l'AE és un ferm candidat a substituir els AGT en molts dels aliments processats disponibles actualment al mercat, no sembla prudent el fet de promoure un augment notable del consum d'AE per part de la població, a causa de la seva potencial implicació en la diabetis i perquè no existeixen dades suficients per dilucidar els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons