A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
controlnom masculí |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 50 A les facultats de farmàcia a Espanya, per exemple, comença a aparèixer, al segle XIX, com una extensió de l'anàlisi química, amb finalitats de control de fraus i de qualitat, i no és fins als anys 1930 que en aquestes facultats ja adquireix una certa autonomia i aborda l'estudi de les característiques, composició i tecnologia dels aliments, però encara es limitava força a la consideració dels aliments fins que, per dir-ho en termes planers, arribaven a la boca. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 50 El control complet d'aptitud requereix del compliment d'un bon nombre de paràmetres microbiològics i fisicoquímics, alguns d'ells amb procediments analítics d'una durada important. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 50 Per tant, més que en cap altre aliment, és necessari el fet d'establir un sistema de control del risc basat a donar un pes molt important a la prevenció. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 50 El canvi fonamental és passar del model de control actual al de control preventiu, amb la implantació dels anomenats plans de seguretat de l'aigua. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 50 Aquests plans consisteixen principalment a aplicar a l'aigua de consum humà l'anàlisi del risc i els punts de control crític que ja s'apliquen als aliments en general. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 50 Aquesta proposta de control la recomana l'OMS des de l'any 2004 com un sistema més eficaç per assegurar la qualitat de l'aigua. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 50 S'està tornant a plantejar la problemàtica dels productes i dels materials en contacte amb l'aigua, la seva idoneïtat, acceptació, reconeixement i control de qualitat, un tema complex que presenta moltes dificultats. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 50 Quatre grans grups estan treballant-hi: «Pla de seguretat de l'aigua–Preses de mostres, monitorització i control», «Microbiologia», «Paràmetres químics» i «Valoració de l'impacte de la implantació als estats, econòmic, tècnic i d'altres». |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 50 El NIR és un mètode d'anàlisi no destructiu aplicable en línia durant el control del procés de producció. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons