A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
corona d'espumasintagma nominal femení |
Revista de la Societat Catalana de Química (2007) Freqüència: 5 La formació de la corona d’espuma en un got de cervesa és un exemple clàssic d’aquest segon tipus de mecanisme de formació d’espumes. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2007) Freqüència: 5 Per tant, per obtenir una bona corona d’espuma és preferible una gerra de ceràmica a una de vidre. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2007) Freqüència: 5 Quan les bombolles han arribat a la superfície i s’han agregat per formar la corona d’espuma, amb el temps la gravetat, per drenatge, anirà transformant aquestes espumes humides amb bombolles esfèriques en espumes seques, és a dir, amb baixa proporció de líquid respecte de la quantitat de gas. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2007) Freqüència: 5 Per tant, en llevar el tap, la pressió disminueix bruscament, procés que provoca l’alliberament del gas que puja en forma de bombolles cap a la superfície del líquid formant la coneguda corona d’espuma. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2007) Freqüència: 5 Alguns tipus de cervesa se serveixen amb una corona d’espuma que, idealment, hauria de durar fins que es consumeixi completament la beguda. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons