ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

creixement

nom masculí
Terminologicitat: 0.461




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 28

Els continguts d'humitat i de sal, i l'aw, definida com la quantitat d'aigua lliure disponible per al creixement de microorganismes i per a la realització de diferents reaccions químiques, són paràmetres relacionats amb el procés d'assecat i de maduració de productes crus-curats.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 28

L'anàlisi del creixement interanual no mostra un comportament determinat quant a l'augment de les inversions d'una manera homogènia al llarg del període.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 28

No obstant això, s'observa que, encara que les majors inversions, en milers d'euros, es destinen a la millora en el tractament de les aigües residuals, el procés de creixement interanual i total mostra una tendència d'increments percentuals en les inversions de les maquinàries o dels equips destinats a la reutilització i l'estalvi de l'aigua.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 28

Nutrients, una temperatura favorable i una baixa o nul·la concentració de desinfectant residual permeten el creixement, per exemple, de Legionella i Vibrio cholerae i de paràsits com Naegleria fowleri o Acanthamoeba.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 28

El Tractat de Roma es va modificar en diverses ocasions, mitjançant la signatura de diferents tractats, per tal d'adaptar-lo al ritme i les necessitats de creixement i consolidació de la Unió.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 28

Nombrosos treballs de tipus experimental i diversos estudis de caràcter epidemiològic suggereixen que els àcids grassos de tipus omega-3 poden tenir efectes beneficiosos sobre les malalties de naturalesa cancerosa: redueixen el desenvolupament metastàtic i el creixement tumoral en inhibir el grau de mitosi de les cèl·lules canceroses, en accelerar la seva mort per apoptosi, en induir la diferenciació cel·lular, en inhibir l'angiogènesi, en alterar el metabolisme dels estrògens, etc.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 28

Nombrosos treballs de tipus experimental i diversos estudis de caràcter epidemiològic suggereixen que els àcids grassos de tipus omega-3 poden tenir efectes beneficiosos sobre les malalties de naturalesa cancerosa: redueixen el desenvolupament metastàtic i el creixement tumoral en inhibir el grau de mitosi de les cèl·lules canceroses, en accelerar la seva mort per apoptosi, en induir la diferenciació cel·lular, en inhibir l'angiogènesi, en alterar el metabolisme dels estrògens, etc.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 28

El desenvolupament i el creixement de la placa d'ateroma estan condicionats, en gran mesura, per la quantitat de cèl·lules de múscul llis que emigren des de la capa muscular cap a l'espai subendotelial i pel grau de «desdiferenciació» i de proliferació que experimenten les mateixes.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 28

ÀCIDS GRASSOS OMEGA-3 I CÀNCER Diversos treballs de tipus experimental han posat de manifest que el consum d'àcids grassos de tipus omega-3 pot disminuir el ritme de creixement d'implants tumorals, augmentar l'eficàcia de la quimioteràpia i reduir alguns dels efectes indesitjables de la mateixa.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 28

Aquesta protecció sembla causada, probablement, per la seva capacitat per inhibir la síntesi d'eicosanoids derivats de l'àcid araquidònic i donar lloc a la síntesi d'eicosanoids dotats de propietats més saludables, que donen lloc a una reducció en el creixement del tumor, al desenvolupamentdenousvasossanguinisiauna acceleració de la mort cel·lular per apoptosi [11].

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons