A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
crioprotectornom masculí |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2008) Freqüència: 66 Refredar la suspensió cel·lular fins a 0 °C i afegir el crioprotector. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2008) Freqüència: 66 Afegir el crioprotector a temperatura ambient i refredar a raó d'1°C/min fns a la temperatura de -7 °C. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2008) Freqüència: 66 La disminució del punt eutèctic induïda peI crioprotector comporta que la concentració de sals donada a una temperature determinada sigui menor, o expressat d'una altra manera, que una concentració donada s'assoleixi a una menor temperatura, de manera que hi hagi un menor gradient osmòtic (vegeu la fig. 6). |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2008) Freqüència: 66 A banda d'aquest primer efecte, la presència de crioprotectors podria, a la vegada, afavorir la formació d'un sòlid vitri en lloc de cristal·litzat, ja que a temperatures prou baixes, en arribar a una concentració crítica de crioprotector, la viscositat del medi de congelació es tan elevada que s'impedeix la cristal·lització i la formació de gel inntracel·Iular. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2008) Freqüència: 66 D'entre les moltes molècules que s'han investigat com a presumptes agents crioprotectors, avui en dia n'hi ha tres d'àmpliament acceptades com a tals. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1991) Freqüència: 66 L'ús de metanol com a crioprotector ha provocat un cert recel en la comunitat científica perquè es tracta d'un compost altament tòxic, fins a l'extrem que, per als humans, ingestions de I'ordre de només 30 ml provoquen la mort de l'individu. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1991) Freqüència: 66 Quan es tracta de crioprotectors lents, com que llur addició brusca fàcilment comporta danys per estrès osmòtic, hom prefereix fer llur introducció d'una manera esglaonada, a través de solucions que incorporin concentracions cada vegada més altes de crioprotector. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1991) Freqüència: 66 A mesura que surt aigua, es perd el gradient, en part a causa de l'augment de la concentració intracel·lular de soluts i en part per l'entrada de crioprotector dins de les cèl·lules. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1991) Freqüència: 66 Per al cas concret del PROH, alguns autors ja han demostrat que 1,5 M de PROH és la concentració òptima dins I'estret marge que separa la concentració mínima amb efecte crioprotector de la concentració màxima (3 M de PROH) abans que no es presentin efectes tòxics col·laterals (2). |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1991) Freqüència: 66 La sacarosa és un disacàrid de glucosa i fructosa impermeable a la membrana plasmàtica, que actualment s'inclou en la majoria dels protocols de congelació per tal de forçar el gradient osmòtic i aconseguir així velocitats més ràpides d'entrada de crioprotector durant la congelació (de manera que es facilita el fet d'aconseguir un equilibri abans de la formació de gel intracel·lular), i també velocitats més ràpides de sortida durant la dilució (de manera que es treu de pressa el crioprotector i es minimitzen els efectes tòxics que pugui ocasionar). |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons