ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

cromatografia de gasos

sintagma nominal femení
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 20

Les tècniques analítiques que s’utilitzen en els estudis clàssics de cinètica química, per a la detecció dels productes d’interès, inclouen: mesures de pressió, ressonàncies magnètica nuclear i paramagnètica electrònica, espectroscòpica ultravioleta i visible, valoració en fase gas, mesura per ultrasons, polarografia, cromatografia de gasos i espectrometria de masses, entre altres.
Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 20

Les anàlisis efectuades per cromatografia de gasos en pàtines taronges procedents de la catedral de la Seu d’Urgell mostren la presència de carotenoides (Krumbein, 1993) com a matèria orgànica associada a la pàtina i, probablement, responsable del color.
Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 20

Més tard, a finals dels anys cinquanta, Bayer et al. van aplicar per primera vegada la cromatografia de gasos en aquest camp i van aconseguir identificar alguns èsters i alcohols superiors.
Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 20

Pel que fa a l’anàlisi concreta dels compostos volàtils del vi mitjançant la cromatografia de gasos (CG), cal destacar els sistemes de detecció emprats, i cal diferenciar entre els detectors universals i els detectors específics.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons