ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

cromosoma gegant

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0,815
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1971)
Freqüència: 6

Com és usual en l'anàlisi del polimorfisme cromosomàtic per inversions a Drosophila, en aquest estudi hom ha utilitzat els cromosomes gegants de les glàndules salivals, tenyits amb orceïna acetico-làctica i preparats amb la tècnica d'aixafament.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2009)
Freqüència: 6

En aquests insectes les inversions es poden observar particularment bé, ja que tots posseeixen cromosomes gegants (politènics) en els nuclis de les cèl·lules de les glàndules salivals de les larves, però és probable que altres espècies animals i vegetals tinguin també polimorfismes cromosòmics per inversions, encara que les observacions en aquests casos siguin més difícils a causa de la manca de cromosomes gegants.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2009)
Freqüència: 6

Els heterozigots per una inversió es poden observar bé en els cromosomes gegants de les glàndules salivals dels dípters.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2009)
Freqüència: 6

Cada dos o tres mesos es prenien mostres d'ous de la caixa i es mantenien les larves fins que tenien les condicions òptimes; aleshores s'analitzaven els cromosomes gegants de les glàndules salivals d'aquestes larves i així es determinaven les freqüències dels dos ordenaments.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons