A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
cuinarverb transitiu |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 7 La raó principal és, d'una banda, augmentar la vida útil de la carn fresca, i de l'altra, el fet que són productes fàcils de cuinar o, fins i tot, que estan llestos per al seu consum directe. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 7 En canvi, els peixos poc proteics s’haurien de cuinar a temperatures més elevades per reduir el temps de cocció i perdre la menor quantitat d’aigua possible (Figura 1). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 7 Per tal de comprovar que els peixos més proteics s’han de cuinar a 50 ºC per evitar la coagulació dels enzims lliures entre les cèl·lules musculars, i que els menys proteics es poden cuinar a 60 ºC (per tal de reduir el temps de cocció i evitar una major pèrdua d’aigua), s’han triat dos peixos de composició proteica molt diferent i s’han fet experiments a 50 ºC i a 60 ºC (Figura 10). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 7 Es pot fer una taula-resum amb alguns peixos, les seves composicions i la temperatura a la qual s'haurien de cuinar. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 7 En canvi, a les llars multipersonals integrades per homes sols no emparentats es donen sobretot dues formes d'organització domèstica: la primera consisteix en què cada individu s'ocupa de comprar i cuinar el propi menjar, així com de netejar la cuina i els estris utilitzats, i la segona, en què es reparteixen aquestes responsabilitats entre tots els membres de la llar, per a la qual cosa s'estableixen torns. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons