ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

cuixa

nom femení
Terminologicitat: 0.631




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 17

Composició lipídica de la carn de pollastre i dels ous La taula 1 mostra la composició nutricional de la cuixa i el pit de pollastre, que són les parts comestibles de major valor comercial del pollastre.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 17

Ara bé, el pit conté quasi la meitat de lípids totals que la cuixa, els quals estan constituïts en més d'un 50 % per fosfolípids.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 17

Tot i així, el pit presenta una major proporció d'àcids grassos poliinsaturats (AGPI) i menor de monoinsaturats (AGMI) que la cuixa (Cortinas et al., 2004).




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 17

Prenent com a exemple els resultats de López Ferrer et al. (1999a, 1999b i 2001a), s'observa com, modificant els percentatges d'AG de la dieta, s'aconsegueixen variacions en el perfil lipídic de la cuixa de pollastre, encara que les diferències siguin proporcionalment inferiors a les dietètiques.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 17

En un treball de Bou et al. (2001) s’estableix una correlació entre el nivell d'oxidació (determinat a partir de l'anàlisi de substàncies reactives a l'àcid tiobarbitúric, TBARS) i l'aparició d'aroma i gust (flavour) ranci a la cuixa de pollastre cuita.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 18

Se mata un conill per una forta contusió al crani feta amb un martell; després de la mort del conill se li produeix una fractura de la cuixa.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 18

La sang de la fractura de la cuixa (ferida post-mortem) conté 2.400 leucocits i 3.200.000 eritrocits per mm.3; la proporció entre aquestes dues classes de glòbuls és de 1/1333.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1916)
Freqüència: 18

A Neschers (Auvernia) s'han trobat dos gravats que produeixen l'impressió de dos cavalls belgues actuals, corpulents, de perfil còncau, amb la cuixa tant característica d'aquella raça (figs. 22 i 23).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1919)
Freqüència: 18

Les mostres de terra, procedents dels voltants de Barcelona, eren inoculades profondament en una ferida, practicada en la cuixa de l'animal i desbridada després obtusament.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924)
Freqüència: 18

La derivació l'hem feta posant un elèctrode al coll prèviament afaitat, i l'altre a la cuixa esquerra, estant l'animal en decúbit supí.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons