ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

detritus

nom masculí
Terminologicitat: 0,671
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1931)
Freqüència: 11

Hem de tenir en compte, per això, la dificultat d'interpretar justament aquestes estructures; la necrosi és tan aguda i tan extensa, la fragmentació cel·lular tan ràpida, els trossos dels detritus de les cèl·lules acidòfiles són tan fàcilment transportats d'un lloc a l'altre durant un senzill maneig tècnic del material, que les aparences poden esdevenir molt desesperançadores.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 11

Un fet que crida, a més, la nostra atenció és la manca de bacils i de detritus bacil·lars en el si de les cèl·lules de Langhans, descrites en la seva major part als vint dies de la inoculació, data en què han estat sacrificats els conills.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 11

És possible que aquest fet, que coincideix en un tot amb l'observat per nosaltres en l'eliminació del thorotrast i rosa de bengala per la bilis, representi la fase d'eliminació dels detritus, fruit de la digestió macròfaga efectuada pels endotelis transformats en cèl·lules epitelioides i gegants.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 11

Un fet, però, que resta comprovat és la desaparició dels elements bacil·lars i de llurs detritus del si dels elements gegants, amb persistència de les formacions prefol·liculars, les quals possiblement, com diu Domingo, serien un reservori d'activitat immunitzant, essent d'un gran interès constatar-ne la duració i terme de llur desaparició.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons