ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

diatomea

nom femení
Terminologicitat: 0,914




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1968)
Freqüència: 13

Tot considerant la fauna bentònica sèsil de les posidònies, cal tenir en compte la vegetació algal epífita, representada per tres grups: rodofícies calcificades; feofícies ectocarpals i diatomees colonials; i l'epiflora algal dreçada o eixida, a càrrec principalment de feofícies i rodofícies.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1971)
Freqüència: 13

El silici és important, tenint en compte que el que domina a Banyoles són les diatomees, concretament el gènere Cyclotella.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1972)
Freqüència: 13

A grans trets, podem indicar que la proliferació d'hivern i primavera és dominada principalment per diatomees (Diatomeae).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1972)
Freqüència: 13

L'exemple més clar (vegeu la mateixa fig. 4) ens el dóna la proliferació de diatomees que inaugura el cicle anual: Cyclotella ocellata i Stephanodiscus hantzschii apareixen ja el primer any.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1972)
Freqüència: 13

Les causes podrien ésser el cicle anual de radiació solar (més durada de la llum a l'estiu) o potser degudes a raons hidrodinàmiques, car a la primavera, en produir-se la primera pulsació important de fitoplàncton (diatomees) no està encara ben desenvolupada l'estratificació, i la turbulència de l'aigua fa que estiguin els organismes més de temps a la penombra que no pas a l'estiu.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons