ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

disc

nom masculí
Terminologicitat: 0.963
Revista de Tecnologia (2004)
Freqüència: 7

FIGURA 39. Execució d’un element de pedra amb un disc seguint un procés complet de mecanitzat.
Revista de Tecnologia (2004)
Freqüència: 7

Una altra tendència d’interès mencionada per diverses fonts és que la duplicació de la capacitat d’emmagatzematge en disc dur es produeix cada dotze mesos.
Revista de Tecnologia (2004)
Freqüència: 7

La dificultat per renovar la xarxa d’accés, la mateixa demanda, i l’evolució favorable de la capacitat d’emmagatzematge en disc dur faran que s’estenguin els concentradors/passarel·les domòtics amb emmagatzematge local i les xarxes a la llar.
Revista de Tecnologia (2006)
Freqüència: 7

Recordo que fa uns anys quan hom anava a comprar un ordinador un dels elements cars era la memòria RAM5 i per a suplir aquesta es va inventar la memòria virtual, que l’única cosa que feia era intercanviar informació amb una part del disc dur i, per tant, reduïa la velocitat del procés.
Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 7

Mentre arriba la decisió de l’L2 i de l’EF, les dades estan en registres especials (read out buffers, ROB) i en disc.
Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 7

Els següents nombres poden ajudar a captar la magnitud del sistema: 1) la reducció aplicada pels tres nivells és de cinc ordres de magnitud, de manera que d’una entrada de quaranta milions de successos per segon (40 MHz) es passa a 200 Hz; 2) la mida d’un esdeveniment és d’1,5 Mbytes, i 3) la quantitat de dades emmagatzemades en disc és de 9 Pbytes (9 × 1015 Pbytes) a l’any o 1 CD cada dos segons.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 26

En efecte, instruments molt antics, com el disc de Nebra, o contemporanis, com els utilitzats per la Big Science, escapen a aquesta categorització de paràmetres, tant per llur simplicitat com per la seva extraordinària complexitat.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 26

Col·loca un disc, excèntric respecte del punt fix «T», obligant-lo a girar respecte del seu centre amb l’ajuda d’un engranatge que l’impulsa per la corona.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons