ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

dispnea

nom femení
Terminologicitat: 0,49
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1918)
Freqüència: 8

Es seccionen els pneumogàstrics a les 11 del matí i després la diferència de la respiració, en les mateixes condicions d'abans, és evident: la irregularitat de la progressió per la influència del propi CO2 i la brusquetat de la dispnea a l'incorporar el carbònic, són referibles a altres resultats ja vistos.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1925)
Freqüència: 8

Amb aquest objecte, Weill repeteix, en gossos, les experiències classiques injectant per via subcutània solucions d'urea al 50 per 100 en la proporció de 6 gr. per quilo, i veu com, al cap de 4 o 6 hores, sobrevé la mort amb intensa dispnea, convulsions i, de vegades, diarrea.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1929)
Freqüència: 8

Vasodilatació gradual i sostinguda, acompanyada de vegades de taquicàrdia; augment de l'amplitud respiratòria, amb augment de freqüència de tipus bulbar, fins arribar de vegades a la dispnea asfíctica: modificacions de la coagulabilitat sanguínia, amb retard dels temps de coagulació i del temps de retracció del coàgul.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons