ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

efecte vasoconstrictor

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0,51
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 5

Aquest efecte vasoconstrictor no té res que veure amb les variacions respiratòries ni amb l'efecte cronotròpic pneumogàstric, ja que el màximum de relentiment coincideix amb la pujada de pressió, i l'efecte de tornada a la freqüència normal coincideix amb una baixa pressió, deguda a un efecte depressor.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 5

L'efecte vasoconstrictor produït per la compressió dels globus oculars és independent, i separable, com es desprèn de les nostres experiències, de les altres modificacions; però també es pot produir pels mecanismes de regulació de la pressió arterial pel cor i per les modificacions respiratòries.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 5

La distensió de l'estómac és motiu, sempre, d'efectes marcats sobre els moviments respiratoris i sobre la circulació (gràfiques 1 i 2): unes vegades deprimint la tensió arterial, posant obstacle a la diàstole cardíaca i fent més freqüent el ritme; i altres vegades (la major part) aixecant la pressió, sens dubte per preponderant efecte vasoconstrictor (gràfica 2).
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1934)
Freqüència: 5

Hem estudiat l'efecte vasoconstrictor de la sang de la circulació general abans i després de l'hemorràgia, i la injecció d'adrenalina , sense observar cap modificació marcada.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1934)
Freqüència: 5

Després de la forta nicotinització de l'artèria per la injecció de repetides dosis progressives (0'1 cc. de solució 1 per 1000, 1 per 100 i 10 per 100) es veu una desaparició o simplement una disminució de l'efecte vasoconstrictor de l'adrenalina.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons