ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

energia nuclear

sintagma nominal femení
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 2

Actualment és professora titular d’universitat del Departament de Física i energia nuclear de la UPC a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona al campus de Castelldefels.
Revista de la Societat Catalana de Química (2010)
Freqüència: 2

Per aquest motiu s’està fent un esforç sense precedents per avaluar les diferents alternatives (l’energia fotovoltaica, l’eòlica, l’hidrogen i l’energia nuclear) que permetrien realitzar a poc a poc la substitució del gas natural, del carbó i del petroli en el sector de la generació d’electricitat.
Revista de Tecnologia (2006)
Freqüència: 3

Això vol dir que a Catalunya 5 de cada 10 ordinadors funcionen amb energia nuclear, 5 de cada 10 fluorescents funcionen amb energia nuclear, 5 de cada 10 tramvies funcionen amb energia nuclear, 5 de cada 10 mòbils funcionen amb energia nuclear.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 3

La formació sobre novetats tècniques i científiques es plasmà en diverses conferències, cursos, jornades i exposicions sobre temes tan diversos com: el panorama de la física i de l’energia nuclear a França (març de 1958), les qualitats del cotó i la maquinària tèxtil (març de 1959), la distribució quàntica natural (març de 1961), la regulació de velocitat, l’electrònica, matemàtiques modernes, lectura ràpida, àlgebra lineal i la fiabilitat (tots el 1972), prospecció i investigació geològica (abril de 1973), energia i ambient (el 1974) i xarxes de baixa tensió (juny de 1975).
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 3

Si a les primeres dècades del segle XX era l’electromagnetisme la tecnologia emergent en què es dipositaven les esperances d’un futur millor, la segona meitat d’aquest segle ve dominada per l’energia nuclear.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 3

Els guionistes han orientat la seva imaginació cap a territoris menys explorats (energia nuclear, als anys cinquanta; enginyeria genètica, en l’actualitat).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons