ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

energia vibracional

sintagma nominal femení
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

Aquesta discrepància mostra que l’energia vibracional inicial no es redistribueix entre la resta de graus de llibertat abans que el trencament de l’enllaç tingui lloc, en l’escala de fs.
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

A partir del coneixement detallat de l’estructura molecular i del camí de reacció, poden generar-se estats inicials d’energia vibracional molt específica, mitjançant la utilització de polsos coherents, de duració entre els picosegons i els femtosegons.
Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 3

Si s’aplica l’aproximació de l’oscil·lador harmònic i es porta a terme el tractament adequat de mecànica quàntica, es troba que únicament existeixen uns nivells d’energia vibracional discrets (figura 2) amb uns valors d’energia E?, que depenen de la constant de força k (que ens indica la força de l’enllaç entre els àtoms que vibren), de la massa reduïda d’aquests àtoms µ i del nombre quàntic vibracional ? que pot ésser zero o un nombre enter positiu.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons