ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

enginyeria

nom femení
Terminologicitat: 0,799
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1965)
Freqüència: 122

Aquest treball forma part d'una investigació de conjunt en la qual s'estudia l'aspecte bacteriològic, virològic, biològic i químic juntament amb l'estudi de la influència de la direcció i velocitat dels corrents i altres factors relacionats amb els fenòmens de contaminació i pol·lució de les aigües del mar per les aigües residuals i els d'autodepuració, estudi que precedeix els d'enginyeria que tindran per objecte d'evitar la pol·lució de les platges per l'abocament constant de grans quantitats d'aigües residuals.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1973)
Freqüència: 122

Ara bé, és lògic de pensar que hi pot haver un límit en aquesta contraselecció, però és molt aventurat de dir quan i com, especialment si tenim en compte que al mateix temps hi ha en perspectiva el que ha estat qualificat d'enginyeria genètica, que pot desbaratar totes les previsions.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1973)
Freqüència: 122

Són clars els aspectes positius d'aquesta enginyeria, però també ho són els seus perills.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1973)
Freqüència: 122

És evident que la natura complexa d'aquests problemes ultrapassa la capacitat de solució de cada disciplina en particular i fa necessària la incorporació de tecnologies avançades com és ara l'enginyeria i la computació electrònica en el camp de la investigació biomèdica i de les ciències sociològiques.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 60

Els mètodes de càlcul emprats a l’enginyeria, i concretament en el disseny estructural, han experimentat un gran desenvolupament en el decurs del segle XX.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons