A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
envellimentnom masculí |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 4 A més, suposa un perill per a la salut, ja que el consum de productes derivats de l'oxidació lipídica s'ha relacionat amb el desenvolupament de diverses patologies de tipus cardiovascular, envelliment, càncer, etc.; la qual cosa contribueix a disminuir l’acceptació del producte per part del consumidor. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 4 Les malalties o processos associats al dany oxidatiu de les molècules biològiques són, com ja hem dit: — Envelliment cel·lular: peroxidació del àcids grassos de la membrana cel·lular i dany del DNA. — Envelliment de la pell: quan els radicals lliures prenen l’electró que els fa falta a les cèl·lules del teixit col·lagen de la pell, provoquen que aquesta perdi la seva elasticitat, en malmetre’s les fibres elàstiques, i l’aparició precoç d’arrugues i sequedat. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 4 — envelliment de la pell: quan els radicals lliures prenen l'electró que els fa falta a les cèl·lules del teixit col·lagen de la pell, provoquen que aquesta perdi la seva elasticitat, en malmetre's les fibres elàstiques, i l'aparició precoç d'arrugues i sequedat. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2003) Freqüència: 12 És per això que, a partir d’aquí, s’ha fet una primera classificació: si la formació d’aquestes substàncies té lloc en el raïm, durant la vinificació o en els processos d’envelliment apareixen el que s’anomenen les aromes primàries, secundàries i terciàries respectivament. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons