ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

epinefrina

nom femení
Terminologicitat: 0,853




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 5

Çò que ells anomenen la «secreció normal constant d'epinefrina», seria essencial per a l'eficàcia de la «redistribució» en aquest sentit, i l'absència d'aquest factor explicaria perquè l'extirpació o isolament de les suprarenals privin de produir-se l'efecte habitual.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1934)
Freqüència: 5

Estudien després aquests autors la influència de l'epinefrina i de la insulina sobre la fixació i mobilització del sucre dels músculs, i les dades que es refereixen a la insulina i al funcionament de les suprarenals són particularment interessants, puix que, quan el contingut en sucre del plasma baixa a 30 mgr., es produeix un augment del sucre muscular que pot igualar i àdhuc sobrepassar el valor del sucre hemàtic, a condició que el funcionament suprarenal es trobi en condicions normals.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1971)
Freqüència: 5

També MONTAGNE i WILSON, amb «shock» i amb epinefrina, confirmaren el «shunt» aplicant el principi de Finch a l'extracció del PAH.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1971)
Freqüència: 5

El 1952, amb epinefrina, ROTHLIN i CERLETTI veuen en el conill imatges d'isquèmia, però no constants, i no es mostren partidaris del mecanisme de TRUETA.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1971)
Freqüència: 5

BURGHELE (1966) amb el «shock» del gos, i ja abans SCHLEPEL i MOSER (1950) amb el conill, amb epinefrina i contrastant amb fluoresceïna, l'afirmen.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons