ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

filtrat

nom masculí
Terminologicitat: 0,819
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 157

La solució d'aquest pols en Ringer no és completa: queda una part inflada i coagulada i se'n dissolt altra part; però el líquid que sura o filtrat és una solució de secretina molt activa i poc tòxica.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 157

També dins de la tècnica per nosaltres escollida, i en el terreny dels excitants que devien obrar sobre del ronyó n'hem utilitzat dos solament, un el tipus dels que obliguen al ronyó a un treball de natura física, filtració i treball osmòtic d'addició de molècules salines al filtrat, i l'altre el que des dels treballs de Pi Suñer considerem com l'excitant químicament específic de l'activitat de l'epiteli renal, la sang urèmica d'animal doble nefrectomitzat de Ia mateixa espècie zoològica.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1918)
Freqüència: 157

D'altra banda en pendre's els 35 c. c. de filtrat és necessari que aquest estigui a la temperatura ambient, per tal que aquests 35 c. c. siguin realment el 70 per 100 dels 50 c. c. de líquid en què estava diluïda la quantitat de sang presa.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1918)
Freqüència: 157

Si la graduació de la proveta en què s'ha recollit el filtrat és de tota confiança (ço que no és pas el més freqüent) no és indispensable l'empleu d'aquesta pipeta podent-se mesurar els 35 c. c. de filtrat simplement per la graduació de la proveta, si bé sernpre hi ha menys causes d'error amb la pipeta.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons