ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

filtre

nom masculí
Terminologicitat: 1
Educació Química - EduQ (2008)
Freqüència: 15

Vam dissoldre la cendra en 2 mL d’àcid nítric concentrat, s’afegiren 25 mL d’aigua destil·lada i ho vam escalfar fins ebullició. Es filtra en un matràs aforat de 100 mL (filtre Whatman #42), i es porta a volum amb aigua milli-Q.
Educació Química - EduQ (2010)
Freqüència: 15

El bombardeig constant d’informació sense cap tipus de filtre al qual està sotmès l’alumnat per part dels mitjans de comunicació, molt especialment d’Internet, sense que hi hagi cap garantia de rigor científic en aquesta informació.
Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 44

L’estructura cristal·lina del compost b (esquerra inferior) mostra clarament la presència de canals adequats per tal que b actuï com un filtre a l’hora de deixar passar partícules de diferents mides.
Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 44

A la base hi ha un aglomerat de vidre (filtre) porós a través del qual es bombolleja diòxid de carboni (sparging), s’ajusta el flux fins que l’espuma arriba a la marca de 325 mm de la base en seixanta segons, en aquest moment es para el flux de gas i es mesura el temps que triga el líquid a arribar de la marca de 50 mm a la de 75 mm.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 2

O, també, el testimoni del mateix Barba i Roca, que unes quantes dècades abans ja deixava clara la idea que el bosc era una barrera, un filtre que precisament no deixava progressar les controvertides exhalacions.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons