ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

fred

nom masculí
Terminologicitat: 0.656




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 5

Els pernils curats són productes de carn fabricats a partir de trossos de carn de porc o de boví, i ara també a partir d'aus, preparats en salmorra seca o humida, ocasionalment fumats en fred i, segons el tipus de producte, més o menys dessecats.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 5

Ésevident que, per a una partícula amb una conductivitat elèctrica homogènia més gran que la del líquid, la partícula s'escalfa més ràpid que la fase líquida, el seu punt més fred es dóna en el sèu superficial i el líquid és més fred que la partícula.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 5

Però com que les intuïcions no sempre es veuen reforçades per l'anàlisi acurada de la realitat, com ho demostra la palesa i recurrent desavinença entre el «sentir popular» pel que fa, per exemple, a la climatologia i les sèries climàtiques enregistrades (les conegudes afirmacions «mai havia fet tant de fred» o «els estius cada vegada són més llargs», etc.), o fins i tot que de vegades es descobreixen processos clarament contraintuïtius, per exemple que la velocitat de la llum és constant o que el moviment net d’una massa d’aigua es produeix en una direcció de 90º respecte a la direcció del vent en superfície (transport d’Ekman), cal posar a prova aquesta intuïció confrontantla amb els números.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 5

— Mantenir la cadena del fred dels aliments.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons