ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

frotis

nom masculí
Terminologicitat: 0,928




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 36

Nosaltres hem vist aquests elements: la forma esporulada en els ganglis de conill infectat per frotis de ganglis malalts.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 36

Per altra banda per l'examen de frotis del líquid esplènic, després de fixació i tinció segons la tècnica clàssica, regoneguérem abundantíssimes hematies, algunes en fases degeneratives, cèl·lules de la melsa i algún altre element endotelial.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 36

La placenta conté nuclis blaus (frotis) al microscopi.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 36

Es procedí a examinar microscòpicament frotis fixats i tenyits; es feren cultius en mitjans líquids i sòlids, i en cada cas la flora microbiana trobada resultà diversa i gens il·lustradora.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 36

Els frotis de sang del cor, i sobretot els del ronyó procedent de l'autòpsia de l'animal mort d'hemoglobinúria epizoòtica, ens posen de relleu, un cop tractats pels mateixos colorants del cas anterior, una abundància més considerable de formes poiquilocitòsiques, i també uns corpuscles situats dintre dels glòbuls roigs, esferoïdals, intensament basòfils, molt petits (1-2 micres), cèntrics o perifèrics indiferentment, únics o dobles, i, en aquest cas, pròxims unes vegades i antípodes unes altres.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 36

Degut a aquesta característica tan remarcable, no havent-nos estat encara possible procedir experimentalment, ens trobem en el cas de circumscriure exclusivament aquesta nota a les observacions histològiques, i, portats per elles, hem de decantar-nos, avui com avui, a creure que els corpuscles que es destaquen en la sang dels frotis de ronyó dels bòvids de la Garrotxa malalts d'hemoglobinúria epizoòtica ens semblen una varietat de babesiosi molt semblant a la descoberta per Babes a Rumania l'any 1888.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons