ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

gas hidrogen

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 1
Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 5

Aquelles taules periòdiques gràfiques que es poden trobar en diferents museus, on en cada símbol de l’element hi ha una mostra (un tros de metall gris o ja rovellat per al ferro, un trosset groc de sofre, un globus amb gas hidrogen, un flascó amb mercuri líquid, un flascó amb sodi submergit en algun líquid orgànic, etc.), són vistoses i molt útils, perquè s’hi mostra la realitat quotidiana de les substàncies tal com se les descriu habitualment, però cal distingir i fer distingir els dos nivells del concepte.
Educació Química - EduQ (2011)
Freqüència: 5

Tenint en compte les dades anteriors, i sabent que a mesura que es produeix la reacció, es va generant gas hidrogen, quin aspecte creus que tindria una gràfica del volum de gas H2 generat, a mesura que injectem la solució àcida?
Educació Química - EduQ (2011)
Freqüència: 5

Com expliques la forma de la gràfica, és a dir, com expliques que malgrat anar injectant un dels reactius, l’àcid clorhídric, no es forma més gas hidrogen?
Educació Química - EduQ (2011)
Freqüència: 5

Si necessitéssim un volum d’1 L de gas hidrogen, mesurat de la mateixa manera que en l’experiment, quines quantitats de magnesi i de HCl(aq) es necessitarien?
Educació Química - EduQ (2011)
Freqüència: 5

Es desprèn gas hidrogen, H2, que es pot inflamar.
Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 1

És ben conegut que el gas hidrogen volatilitza el ferro.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons