ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

gradient

nom masculí
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 8

Si atenem al signe del gradient de la temperatura respecte a l’altitud, l’atmosfera terrestre té una estructura en capes molt ben definida, com mostra la fig. 1.




Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 8

La idea general de la teoria constructal és que les formes naturals en sistemes que no es troben en equilibri, com són els sistemes vius o els rius, tenen fluxos (de matèria o de calor, per exemple) i gradients (de pressió, de temperatura) que els impulsen.




Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 3

El procés de separació es fonamenta en la permeabilitat selectiva d’un component o més d’un del líquid a través de la membrana i en un gradient de pressió hidrostàtica.




Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 3

El conjunt d’aplicacions desenvolupades permet rectificar i georeferenciar de manera semiautomàtica les imatges infraroges dels incendis objecte d’estudi, localitzar amb una gran precisió la zona on ha caigut la descàrrega aèria de retardant, analitzar la morfologia d’aquesta descàrrega i calcular, entre altres atributs, els paràmetres característics que denoten l’efecte immediat i perllongat del retardant sobre el foc, com ara la velocitat de propagació del foc (figura 13) i el gradient de temperatures que experimenta la zona del perímetre de l’incendi atacat (figura 14).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1966)
Freqüència: 112

Cada una, d'aquestes cèl·lules està voltada d'un gradient de concentració decreixent de macroglobulina (anticòs) secretada.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1966)
Freqüència: 112

La partícula, abans d'arribar al macròfag, ha de travessar el gradient de concentració creixent de mtacroglobulina, i aquesta té prou oportunitat de substituir les molècules de tipus 7S, destoxificant la partícula abans d'ésser fagocitada.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1967)
Freqüència: 112

Les derivacions portocaves són, doncs, anastomosis entre sistema porta i sistèmic, amb un gradient tensional suficient per a assegurar el seu funcionament i evitar el pas de sang pel territori cardiesofàgic, únic causant d'hemorràgies gravíssimes.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1967)
Freqüència: 112

En retirar el catèter de la posició oclusiva i situar el seu extrem distal en la cavitat lliure de la vena suprahepàtica, apareix un petit gradient tensional, resultant de la pressió més baixa existent a les venes suprahepàtiques i que s'avalua, per terme mitjà, en 2-3 mm Hg (fig. 3).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1967)
Freqüència: 112

En els bloqueigs portals prehepàtics, la P. C. H. és normal o baixa, i també és normal el gradient tensional amb el sistema suprahepàtic-cava inferior.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons