ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

hidrogen molecular

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

Aquest experiment es realitzà en un sistema de flux continu on s’aplicaven descàrregues elèctriques sobre una mescla gasosa de metà, amoníac, hidrogen molecular i vapor d’aigua (ara sabem que aquesta composició s’apropa a la de l’atmosfera dels planetes jovians més que a la de la Terra arcaica).
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

En un principi, tot el carboni del gas nebular estava en forma de monòxid de carboni; la resta del gas nebular estava dominat per hidrogen molecular i heli, amb petites quantitats d’altres molècules, com ara aigua, amoníac i sulfur d’hidrogen, a més del monòxid de carboni, en una proporció aproximada H2:CO:H2O:NH3:H2S ~ 103:1:1:0,25:0,05.
Revista de la Societat Catalana de Química (2011)
Freqüència: 3

El grup nitro- es redueix amb hidrogen molecular sota catàlisi de pal·ladi (l’hidrogen es genera in situ a través de la descomposició tèrmica del formiat amònic) i s’obté, amb un 96 % de rendiment, el ?-aminoàcid 6, que és un intermedi versàtil, atès que permet accedir tant a aminoàcids ciclobutànics com a pèptids amb nucli ciclobutànic.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons