ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

hormona sexual

sintagma nominal femení
Terminologicitat: 0,944
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1931)
Freqüència: 11

Que aquest factor no és el mateix que l'hormona sexual del mascle ens ho ensenya l'absència de cap poder exaltant en els lipoides testiculars, tan actius en provocar el creixement de la cresta i les barbes en els galls castrats.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1967)
Freqüència: 11

L'existència de les hormones pròpies de cada sexe en cl sexe oposat confirma la hipòtesi formulada molts anys enrera per MARAÑON de la realitat d'una intersexualitat bioquímica dels sexes i la suposició que en les alteracions fenotípiques de nombrosos quadres endocrins provocats per trastorns del metabolisme de les hormones sexuals, existeix un desequilibri de l'harmonia del milieu hormonal.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1969)
Freqüència: 11

La comparació entre els animals normals i els castrats, feta per tal de poder apreciar la influència que les hormones sexuals poden tenir sobre el transport del ferro serós ha palesat que no apareixen diferències significatives en el ferro serós ni en la capacitat total de fixació.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1976)
Freqüència: 11

Nosaltres considerem sa aquell individu que no és obès i que, en ésser interrogat, diu que no ha tingut recentment cap malaltia; n'excloem les dones embarassades i les que prenen hormones sexuals, per tal com està ben demostrat que, en tots dos casos, resta afectat el metabolisme lipídic.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2005)
Freqüència: 11

La proteïna transportadora de les hormones sexuals (SHBG) és una glicoproteïna sintetitzada en el fetge i és la moduladora principal de la senyalització dels andrògens.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2005)
Freqüència: 11

Es creu que les hormones sexuals, T4 i la prolactina influeixen en les concentracions de SHBG (Weaver et al., 1990), i hi ha algunes proves que indiquen que la insulina pot ser un modulador important de les concentracions de SHBG (Birkeland et al., 1993).
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2005)
Freqüència: 11

La proteïna transportadora de les hormones sexuals (SHBG) va ser descrita a finals dels anys seixanta amb les funcions de transportar els esteroides sexuals i de regular-ne la biodisponibilitat.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2005)
Freqüència: 11

La globulina d'unió a hormones sexuals (sex-hormone binding globulin, SHBG) és una glicoproteïna sintetitzada al fetge, i es tracta d'una proteïna transportadora, un modulador primari del senyal androgènic; ja que els nivells baixos de SHBG estan associats amb nivells elevats de testosterona biodisponible, es creu que el SHBG és un marcador d'androgenicitat (Goodman-Gruen i Barret-Connor, 1997).
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2005)
Freqüència: 11

A més, el SHBD, un baix nivell de testosterona total i un índex elevat d'andrògens lliures són associats amb un perfil lipídic aterogènic en homes, cosa que suggereix que el SHBG pot ser important en la relació entre les hormones sexuals i els lípids plasmàtics (Gyllenborg et al., 2001).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons